Oplossen schulden

Doeltreffende schuldsanering met persoonlijke aanpak

Voorkomen schulden

Voorkom problematische schulden bij uw werknemers

Onze werkwijze

Intake tot eindrapportage in slechts enkele maanden
FinaFit voor werknemers

Werknemers met schulden?

Heeft u een werknemer met problematische schulden, dan ondervindt u als werkgever daarvan de directe gevolgen; hoger ziekteverzuim, concentratieverlies op de werkvloer en extra administratieve last en HR-inzet voor deze medewerker.

Ruim 20 procent van de medewerkers in Nederland heeft behoorlijke schulden of zelfs financiële problemen. Wanneer de problematische schulden dermate ernstig worden nemen ook andere problemen toe.

FinaFit biedt een totaaloplossing voor de aanpak van de schuldenproblematiek van uw werknemers. Wij maken uw werknemers Financieel Fit.

 • Voorkom loonbeslag(en) en administratieve lasten
 • Betere betalingsregelingen met maximaal 3 jaar aflossen
 • Geen wachtijden, start direct met een intake gesprek
finafit-driehoek
FinaFit voor werknemers

Onze werkwijze

 • 01

  Inventariseren en stabiliseren

  Wij nemen contact op met de schuldeiser(s) en inventariseren de exacte schuldenlast.
 • 02

  Opstellen van het plan

  We hebben een totaalbeeld van de schulden en bekijken de aflossingsmogelijkheden. De uitkomsten hiervan brengen wij samen in een uitgebreid financieel plan waarin de uiteindelijke schuldsanering wordt samengevat. Wij gaan in onderhandeling met de schuldeisers met als doel de schulden zo snel mogelijk te saneren. Een eventueel gelegd beslag zullen wij altijd trachten op te heffen.
 • 03

  De uitvoering van het plan

  Wanneer wij een akkoord hebben bereikt met alle schuldeisers kan de uitvoering van het plan beginnen. Uiteraard ondersteunen wij uw daarin, en zorgen we er samen voor dat het plan succesvol is. Gedurende de gehele behandelingstijd is er regelmatig contact tussen u en de FinaFit consultant. Aan het eind van het traject ontvangt u een FinaFit rapportage. Daarbij geven wij persoonlijke tips en advies om financieel fit te blijven.
 • 04

  Afronding en evaluatie

  Na afloop van het FinaFit programma ontvangt u een evaluatieformulier. Wij vragen u onze dienstverlening te beoordelen, alsmede om suggesties ter verbetering. FinaFit is een organisatie die zich continu wil verbeteren.
FinaFit voor werknemers

Persoonlijke ondersteuning

Waarom is ondersteuning zo belangrijk? Ondersteuning op financieel gebied, valt ook wel onder de noemer duurzame inzetbaarheid, verhoogt het levensplezier en werkplezier van de werknemer, ondernemer, zzp-er en familie. Plus het verlaagt directe en indirecte kosten van de werkgever, werknemer en ondernemer.

Veel mensen schamen zich voor het niet op orde hebben van hun eigen administratie en het hebben van schulden. Hierdoor steken zij liever hun hoofd in het zand. Het is belangrijk om te begrijpen dat financiële problemen nooit vanzelf weggaan. In tegendeel, ze worden erger. Daarom is het belangrijk een oplossing te zoeken.

Uit ervaring blijkt dat de meeste werknemers hun financiële situatie wel met FinaFit willen bespreken omdat zij weten dat FinaFit hun problematische situatie kan oplossen.

FinaFit voor werknemers

Wat wij zijn

Budgetcoaches

Mis je het overzicht? Dan kunnen wij een budgetcoach voor jou inzetten.

Schuldsaneerders

FinaFit brengt de inkomsten, uitgaven, afloscapaciteit en kwijtscheldingen in beeld.

Juridsch Advies

Juridische ondersteuning tijdens het schuldsanerings traject.
FinaFit voor werknemers

Plan een afspraak

FinaFit biedt een totaaloplossing voor de aanpak van de schuldenproblematiek van uw werknemers.

Wij zijn zelf ondernemers, hebben naast schulphulpverlening ook een bancaire of accountancy, oud deurwaarders, oud bewindvoerders en consultancy achtergrond.

Daardoor kunnen wij ondernemers met problematische schulden en ook werknemers met problematische schulden begeleiden naar een stabiele situatie, zowel privé als zakelijk.