FinaFit MKB

FinaFit MKB

Veel ondernemers schamen zich voor hun financiële problemen en zien door de bomen het bos niet meer. Als er voortdurend schuldeisers en deurwaarders op de stoep staan, is dat ook moeilijk! Maar als een struisvogel de kop in het zand steken, is geen optie. De zakelijke problemen zullen groter worden en een weg vinden naar privé.  

Beter is het om de rug te rechten en te leren van de situatie. De levenslessen maken u vaardiger, sterker en beter voorbereid op de toekomst. Veruit de meeste ondernemers maken zo’n traject maar één keer mee en stoten zich geen tweede keer aan dezelfde steen. Ze ervaren bovendien dat onoverkomelijke problemen wel degelijk zijn op te lossen.  

Daarom is er het FinaFit Bedrijfsherstel. Hoe werkt het bedrijfsherstel?  

Stappen FinaFit Bedrijfsherstel

1) Persoonlijk gesprek

Alles begint met een persoonlijk gesprek. Samen kijken wij naar uw specifieke situatie. Hierbij kijken wij samen naar uw bedrijf, de financiële situatie, de commerciële en juridische positie, de bedrijfsvoering en de toekomstmogelijkheden. Aan het einde van dit gesprek geven wij u direct advies.  

2) Opstellen van het plan

In samenwerking met de ondernemer, de aandeelhouders, de leveranciers en de bank maken wij een herstelplan op maat om het bedrijf weer duurzaam gezond te maken. Onderdelen van dit herstelplan kunnen zijn:

  • tijdelijk uitstel van betaling bij crediteuren
  • betalingsregeling met crediteuren
  • begeleiding bij financiering van werk- of groeikapitaal
  • propositie van het bedrijf herijken
  • commerciële kansen en de commerciële funnel ‘vullen’

3) Uitvoeren van het plan

Onze adviseurs gaan samen met u aan de slag om uw bedrijf weer in optimale staat te krijgen.  

Wat zijn de kosten voor bedrijfsherstel?  

De kosten van onze en inzet van de externe partijen worden vooraf begroot op basis van de bedrijfssituatie. Onze prijs bestaat uit een vast deel en een eventueel variabele deel. U weet dus vooraf precies waar u aan toe bent en komt later niet voor verrassingen te staan.

Neem contact met ons op