Wat doet Finafit en waarom?

FinaFit biedt een totaaloplossing voor de aanpak van de schuldenproblematiek van uw werknemers. Wij maken uw medewerker Financieel Fit. Ruim 20 procent van de medewerkers in Nederland heeft behoorlijke schulden of zelfs financiële problemen. Wanneer deze problemen dermate ernstig worden neemt de medewerker deze problemen mee naar zijn werk.

U als werkgever ondervindt daarvan de directe gevolgen; hoger ziekteverzuim, concentratieverlies op de werkvloer en extra administratieve last en HR-inzet voor deze medewerker. We kunnen daar tegenwoordig een prijskaartje aan hangen van  € 13.000,- per jaar. Dat zijn de gemiddelde extra kosten, die u als werkgever, per jaar voor een werknemer met schulden betaalt.

De laatste jaren wordt de roep tot een sociale aanpak steeds nadrukkelijker. FinaFit heeft een geheel eigen visie op deze aanpak. Hard op de inhoud en zacht op de relatie zijn daarbij onze sleutelwoorden. We werken snel, doeltreffend en oplossingsgericht. Met onze aanpak dragen we bij aan structureel gezonde medewerkers. Werkgevers kunnen daarbij voor al hun vragen bij ons terecht. Omdat geen enkele opdrachtgever dezelfde is, staat FinaFit garant voor een aanpak op maat, die volledig in lijn is met uw kernwaarden.

De medewerkers van FinaFit komen zelf uit de incassowereld. Het zijn creditmanagers, oud deurwaarders, maar ook oud bewindvoerders.

onze Missie:

Mensen met problematische schulden  in Nederland schuldenvrij maken.

Onze visie:

Een commerciële aanpak leidt in onze ogen tot een efficiënter proces met een beter en sneller resultaat. FinaFit heeft een geheel eigen visie op deze aanpak. Hard op de inhoud en zacht op de relatie zijn daarbij onze sleutelwoorden. We werken snel, doeltreffend en oplossingsgericht met respect voor schuldeiser, werkgever en werknemer.  

FinaFit is een besloten vennootschap die zijn eigen broek ophoudt, met een sociaal doel en een minimale winstdoelstelling. De werkwijze, processen en bedrijfsvoering zijn efficiënt. Dat is ook wel noodzakelijk, omdat FinaFit haar dienstverlening toegankelijk willen houden voor alle werkgevers in Nederland.


Wanneer heeft u Finafit nodig?

Het moment dat de deurwaarder informatie opvraagt (voorafgaand aan het loonbeslag) is het ideale moment om ons te bellen. In de meeste gevallen kunnen we het loonbeslag voorkomen. Dat scheelt u als werkgever veel administratieve rompslomp en veel extra tijd. Ook voor uw werknemer worden zo extra kosten die leiden tot een verhoging van de schuld, bespaard.

Het incasseren van schulden is tegenwoordig een serieus beroep. Deurwaarders, advocaten en incassobureaus zijn doorgewinterde professionals waarbij veel geoorloofd lijkt om uw medewerker tot betaling te dwingen.

Indien uw medewerker met een loonbeslag wordt geconfronteerd, is er vrijwel altijd sprake van een situatie waar uw medewerker niet zelfstandig uit kan komen. Uw medewerker komt in een vicieuze cirkel terecht.

Het is belangrijk dat de mensen die uw medewerkers begeleiden in staat zijn om tegenwicht te bieden aan dit incassogeweld. De medewerkers van FinaFit komen zelf uit de incassowereld. Het zijn creditmanagers, oud deurwaarders, maar ook oud bewindvoerders.

Ons team bestaat uit ervaren professionals die in staat zijn om de belangen van uw medewerker met verve te verdedigen. Snelheid, professionaliteit en oplossingsgerichtheid zijn hierbij de sleutelwoorden die een gezamenlijk belang dienen om tot blijvende oplossingen te komen. Voor u, voor uw medewerker en voor de schuldeisers. 

Neem contact met ons op