Wat doet Finafit en waarom?

FinaFit biedt een totaaloplossing voor de aanpak van de schuldenproblematiek van uw werknemers en ondernemers. Wij maken u Financieel Fit. Ruim 20 procent van de medewerkers in Nederland heeft behoorlijke schulden of zelfs financiële problemen. Wanneer de problematische schulden dermate ernstig worden nemen ook andere problemen toe.

Als ondernemers met een bedrijf met problematische schulden, ondervindt u als ondernemer dagelijks de negatieve gevolgen. Concentratieverlies, geen focus meer om je bedrijf, werknemers die gaan morren of zelfs weggaan, thuis geen rust meer en het bedrijf kom in verval. Wij kunnen u helpen.

Heeft u een werknemer met problematische schulden, dan ondervindt u als werkgever daarvan de directe gevolgen; hoger ziekteverzuim, concentratieverlies op de werkvloer en extra administratieve last en HR-inzet voor deze medewerker. We kunnen daar tegenwoordig een prijskaartje aan hangen van  € 13.000,- per jaar. Dat zijn de gemiddelde extra kosten, die uw werkgever, per jaar voor een werknemer met schulden betaalt.

De laatste jaren wordt de roep tot een sociale aanpak steeds nadrukkelijker. FinaFit heeft een geheel eigen visie op deze aanpak. Hard op de inhoud en zacht op de relatie zijn daarbij onze sleutelwoorden. We werken snel, doeltreffend en oplossingsgericht. Met onze aanpak dragen we bij aan structureel gezonde onderneming en medewerkers. Werkgevers, werknemers en ondernemers kunnen daarbij voor al hun vragen bij ons terecht. Omdat geen enkele opdrachtgever dezelfde is, staat FinaFit garant voor een aanpak op maat, die volledig in lijn is met uw kernwaarden.
Wij hanteren het "ken uw klant principe". In onze ogen essentieel voor het slagen van onze missie, u uit de problematische schulden halen. Wij behandelen geen dossier maar helpen mensen.

Wij zijn zelf ondernemers, hebben naast schulphulpverlening ook een bancaire of accountancy, oud deurwaarders, oud bewindvoerders en consultancy achtergrond. Daardoor kunnen wij ondernemers met problematische schulden en ook werknemers met problematische schulden begeleiden naar een stabiele situatie, zowel privé als zakelijk. 

onze Missie:

Mensen met problematische schulden  in Nederland schuldenvrij maken.

Onze visie:

Een commerciële aanpak leidt in onze ogen tot een efficiënter proces met een beter en sneller resultaat. FinaFit heeft een geheel eigen visie op deze aanpak. Hard op de inhoud en zacht op de relatie zijn daarbij onze sleutelwoorden. We werken snel, doeltreffend en oplossingsgericht met respect voor schuldeiser, werkgever en werknemer.  

De werkwijze, processen en bedrijfsvoering zijn efficiënt. Dat is ook wel noodzakelijk, omdat FinaFit haar dienstverlening toegankelijk willen houden voor alle werkgevers in Nederland.


Wanneer heeft u Finafit nodig?

Het moment dat de deurwaarder informatie opvraagt (voorafgaand aan het beslag) is het ideale moment om ons te bellen. In de meeste gevallen kunnen we het beslag voorkomen. Dat scheelt veel administratieve rompslomp en veel extra tijd. Ook  worden zo extra kosten die leiden tot een verhoging van de schuld, bespaard.

Het incasseren van schulden is tegenwoordig een serieus beroep. Deurwaarders, advocaten en incassobureaus zijn doorgewinterde professionals waarbij veel geoorloofd lijkt om uw medewerker tot betaling te dwingen.

Indien u met beslag wordt geconfronteerd, is er vrijwel altijd sprake van een situatie waar u niet zelfstandig uit kunt komen. U komt in een vicieuze cirkel terecht.

Het is belangrijk dat de mensen die u begeleiden in staat zijn om tegenwicht te bieden aan dit incassogeweld.

Ons team bestaat uit ervaren professionals die in staat zijn om uw belangen  met verve te verdedigen. Snelheid, professionaliteit en oplossingsgerichtheid zijn hierbij de sleutelwoorden die een gezamenlijk belang dienen om tot blijvende oplossingen te komen. Voor u, voor uw medewerker en voor de schuldeisers. 

Neem contact met ons op