Een volgende stap in je carrière

FinaFit gaat ervan uit dat als mensen goed in hun vel zitten, zij optimaal presteren. Deze gedachte is terug te vinden in onze mensvriendelijke werkomgeving, de kansen die wij onze mensen bieden, de wijze hoe wij met onze mensen  en klanten omgaan en onze visie op gastvrijheid en verzorging.

Wij zoeken ervaren accountmanagers in de omgeving van:

Deventer / Hengelo / Enschede en omgeving
Den Bosch / Eindhoven / Venlo en omgeving

De Functie

Je bezoekt (potentiële) bedrijven en je doet het relatiebeheer. Je voert het eerste intakegesprek met de schuldenaar (werknemers van het bedrijf) en draagt dan het dossier over aan de casemanager van de binnendienst van FinaFit. De Schuldenaar heeft een vast contactpersoon; een casemanager van FinaFit. De casemanager is onderdeel van de binnendienst en coördineert het hele schulddossier van begin tot het einde. De casemanager maakt deals met schuldeisers.

Je werkt zelfstandig in je eigen rayon. Je krijgt afspraken met bedrijven vanuit FinaFit en je kunt zelf ook afspraken initiëren. Je bouwt mee aan de uitbreiding en het succes van FinaFit. De missie van FinaFit is werknemers met problematische schulden (via de werkgever) in Nederland schuldenvrij maken.

Eisen

 • minimaal HBO niveau werk- en denk niveau
 • minimaal 10 jaar relevante werkervaring
 • aantoonbare kennis van wet- en regelgeving op het gebied van schuldhulpverlening en sociale zekerheid

Competenties

 • je bent een resultaat- en klantgerichte collega met een flink doorzettingsvermogen en flexibiliteit
 • je bent een teamplayer die in een hectische omgeving goed in staat is zelfstandig te werken
 • je weet de juiste prioriteiten te stellen
 • je bent nauwkeurig, accuraat
 • je bent actief en je hebt doorzettingsvermogen.
 • je kunt goed luisteren
 • je kunt onderhandelen, bent stressbestendig en kunt snel en makkelijk schakelen
 • je hebt humor
 • je kunt buiten kaders denken (creatief, improviseren).
 • je kunt zelfstandig werken en omgaan met veranderingen (afdeling, werk, wetgeving).

 • Interesse en benieuwd naar wat wij te bieden hebben?

Bel naar kantoor 085 1306 773 of mail naar info@finafit.nl


De kern van de dienstverlening van FinaFit:

De missie van FinaFit is werknemers met problematische schulden (via de werkgever) in Nederland schuldenvrij maken.

Dat doet FinaFit door werkgevers die te maken hebben met werknemers met problematische schulden te benaderen. De werkgever heeft ook baat bij een werknemers zonder problematische schulden. Een lager ziekteverzuim, minder extra administratieve inzet, minder extra HR inzet, minder extra lasten én behoud van goede werknemers.

Waarom schakelt een werkgever FinaFit in? FinaFit ontzorgt en biedt direct hulp door de problematische schulden van de werknemers te inventariseren en met de schuldeisers in contact te treden om de problematische schuld op te lossen. FinaFit haalt daarmee de (eerste) stress weg, waardoor er een last van de schouders van de werknemer valt. “Wij nemen het werk uit handen, nemen de (vaak dichte) enveloppen van de schuldeisers mee en zorgen voor een oplossing”.

Wat is de oplossing? Een lagere schuld die binnen maximaal drie jaar is afgelost. FinaFit berekent de afloscapaciteit conform de normen van het NVVK en biedt, met een onderbouwing, de schuldeisers een oplossing tegen finale kwijting aan. Als er met de schuldeisers een akkoord is bereikt, kan de schuldenaar uit een sociaal fonds de restschuld direct aflossen. De schuldeiser heeft direct een (weliswaar lager) bedrag en kan het dossier daarmee sluiten. De schuldenaar heeft nog één bedrag bij één sociaal fonds waaraan afgelost wordt. Toegang tot het sociale fonds maakt de onderhandelingspositie van de schuldenaar eenvoudiger, omdat er een bedrag ineens aangeboden kan worden. Naast individuele schulddeals onderzoekt FinaFit ook de mogelijkheden voor collectieve schulddeals, voor grotere groepen bij één of meerdere werkgevers (of via werkgeversorganisaties).  

Wat is het effect voor de werknemer en zijn directe omgeving? Leven zonder problematische schulden, zorgt voor toekomstperspectief. Weer sociaal-maatschappelijk mee kunnen doen. Kinderen ophun verjaardag weer een cadeautje kunnen geven. Weer kunnen sporten, goed eten en zin hebben in het leven. Schuldenaars hebben weer zicht op een leven zonder problematische schulden, wat direct leidt tot een verbetering van de fysieke en mentale gezondheid van de schuldenaars en hun directe omgeving. Hierdoor gaan zij weer met plezier naar hun werk en stijgt de arbeidsproductiviteit. Zij komen uit hun isolement, krabbelen op en participeren weer in de maatschappij. Lees op de volgende pagina wat Fabian en Alex er zelf over zeggen.

FinaFit is een besloten vennootschap die zijn eigen broek ophoudt, met een sociaal doel en een minimale winstdoelstelling. De werkwijze, processen en bedrijfsvoering zijn efficiënt. Dat is ook wel noodzakelijk, omdat FinaFit haar dienstverlening toegankelijk willen houden voor alle werkgevers in Nederland.