FinaFit logo

Voor werkgevers

Ondersteuning van werknemers bij het voorkomen en verhelpen van schulden

0 +
Werkgevers geholpen

VOor werkgevers

Het belang van financieel gezonde werknemers

Financieel gezonde werknemers zijn cruciaal voor een stabiele werkomgeving en verhoogde productiviteit. Minder financiële stress resulteert in een positievere werksfeer en stelt werknemers in staat zich volledig te concentreren op hun taken, wat de algehele efficiëntie van het bedrijf bevordert.

Investering in de financiële gezondheid van werknemers vertaalt zich direct naar een veerkrachtiger en succesvoller arbeidsklimaat.

Waarom FinaFit

Wanneer FinaFit inschakelen

Om uw werknemers preventief te ondersteunen bij het voorkomen van schulden en te reageren op signalen van financiële problemen.

Wacht niet te lang met het ondernemen van actie om extra kosten te voorkomen, zoals loonbeslagen en uitval.

Preventief

Ondersteun uw werknemers met trainingen om schulden te voorkomen en financieel gezond te blijven.

Signalen van problemen

In gevallen waarin er loonbeslagen zijn bij werknemers of wanneer er achterstanden in betalingen worden waargenomen.

Voor werkgevers
0 +
Werknemers geholpen

werkwijze FinaFit

Hoe het werkt

Onze aanpak begint met een grondige analyse van de financiële situatie, inclusief inkomsten, uitgaven en eventuele schulden.
 
We verstrekken advies en praktische tips voor besparingen op verschillende gebieden, en indien nodig ondernemen we direct actie, zoals het regelen van betalingsafspraken met schuldeisers.
 
Ons advies omvat ook mogelijke vervolgstappen, afgestemd op de specifieke situatie.
 

Werkwijze FinaFit

In 3 stappen helpen wij werknemers

Wij begeleiden werknemers in 3 stappen naar financiële gezondheid en
een hoopvolle toekomst.

Stap 1

Intakegesprek

Bij het intakegesprek noteren we zorgvuldig de inkomsten en uitgaven, berekenen waar iemand recht op heeft, analyseren wij de uitgaven en verstrekken we advies over budgettering en het oplossen van de schulden.

Stap 2

Advies

Na het intakegesprek adviseren we over mogelijke vervolgstappen: hoe zelf actie te ondernemen of, in combinatie met ondersteuning, hoe de situatie weer op de rails te krijgen.

Stap 3

Vervolgtraject

Naar aanleiding van het adviesgesprek ontvangt u een onafhankelijk aanbeveling voor het vervolg.

De voordelen

Waarom ondersteuning belangrijk is

Financiële stabiliteit bij werknemers bevordert een gezonde werkomgeving, verhoogde productiviteit, tevredenheid, lager ziekteverzuim, positieve bedrijfscultuur en versterkte relaties, en toont maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Versterkt werkgever-werknemerrelaties

Door ondersteuning te bieden bij financiële problemen, bouwen werkgevers sterkere relaties op met hun werknemers, wat de loyaliteit en betrokkenheid vergroot.

Verbeterde werknemerstevredenheid

Financiële stabiliteit draagt bij aan de algehele tevredenheid van werknemers, wat resulteert in een positievere werksfeer en betere prestaties.

Verhoogde productiviteit

Het voorkomen of oplossen van financiële problemen bij werknemers draagt bij aan een hogere productiviteit, aangezien zij zich beter kunnen concentreren op hun taken zonder afleiding door financiële stress.

Minder ziekteverzuim

Werknemers met financiële problemen ervaren vaak meer gezondheidsproblemen. Het voorkomen of oplossen van deze problemen kan het ziekteverzuim verminderen.

Testimonials

Wat onze cliënten zeggen

FinaFit heeft duizenden werknemers en werkgevers geholpen.